CHOCOLADE... SMAAKt naar meer!

 
   Donderdag 1 juni 2017, 9u30 – 17u

   Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen (UGent)

   Coupure links 653, 9000 Gent

   Cacaolab bvba, Choprabisco, FTE, UGent Sensolab, Senstech

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tijdens dit seminarie komen alle facetten van de smaak van chocolade aan bod.

Programma

·         Bean-to-bar: wat bepaalt de smaak van chocolade? Spreker: Stefan Vervliet
          (Cargill Cocoa and Chocolate)

·         Taste of Origins. Spreker: Julien Simonis (Puratos)

·         Hoe chocoladeproducten aanpassen aan de smaakvoorkeuren van de lokale consument?
          Casestudie Zuid-Oost-Azië. Spreker: Prof. dr. ir. Koen Dewettinck (UGent, Cacaolab bvba)

·         Verpakkingsgerelateerde smaakafwijkingen van chocoladeproducten.
          Spreker: Dr. Inge Dirinck (Senstech)

·         Sensorische analyse van chocolade. Spreker: Hans De Steur (UGent)

·         How to use sound to enhance the chocolate experience (Engelstalig).
          Spreker: Ir. Felipe Reinoso Carvalho (VUB, KU Leuven)

·         Afsluitende receptie met “Bier & chocolade” degustatie

Alle presentaties zullen in het Nederlands plaatsvinden, met uitzondering van de laatste presentatie die in het Engels zal gegeven worden.

Doelgroep

De opleiding richt zich tot medewerkers uit de volledige chocoladesector: chocolatiers, verantwoordelijken voor productontwikkeling, kwaliteit, etc. Het aantal deelnemers wordt beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap.

Deelname

Omdat dit het allereerste seminarie is dat door Cacaolab bvba wordt georganiseerd, voorzien we een speciale deelnameprijs voor alle deelnemers!

       € 80,00 (excl. BTW) voor leden van Choprabisco en SENSNET

       € 120,00 (excl. BTW) voor niet-leden

Cursusmateriaal, lunch, receptie, koffie en dranken zijn inbegrepen. Het aantal deelnemers is beperkt.

Klik hier voor meer gedetailleerde informatie.

Online inschrijving vóór 18 mei via deze link.